19:00

Babylon FK

Referat: IK Oden - Babylon FK

Högsommarvärme när vi mötte tabelltrean Babylon i sista hemmamatchen för vårsäsongen. De var förstärkta med spelare från div 4-laget Västerås FC som de har samarbetsavtal med.
Och vi mötte ett riktigt starkt motstånd med spelskickliga mittfältare och slitstarka försvarare. För första gången denna säsong hade vi mindre bollinnehav än motståndarna som hotade oss på både frisparkar och hörnor, medan vi inte fick till någonting i anfallsväg.
Med knappa kvarten spelad fick Babylon straffspark när Hadi hindrade ett skottförsök med armbågen, tufft dömt tycker vi.
Men deras nr 12 sköt straffen högt över ribban så rättvisa kanske blev skipad ändå?
Nja, bara minuterna därefter lyckades nr 12 peta in 0-1 på ett markinlägg när han var först på bollen.
Babylons ledning var i det läget logisk och rättvis sett till spelet.
Då kom vår kvittering som blixten från klar himmel. Dalibor sköt en stenhård frispark som målvakten lämnade retur på och Oscar var först på returen som han satte in i mål från nära håll!
Efter "cooling break" blev spelet ganska hafsigt från båda håll och enda riktigt vassa chansen kom när Dalibor nickade tätt utanför stolpen på Dennis hörna.
1-1 i paus ska vi vara mest glada över.
1:a halvlek
3' Bra jobb av Sinan som pressar målvakten och vinner ett motlägg mot denne, bollen går bakåt till Hadi som skjuter högt och skevt tyvärr.
5' Kort hörnvariant av Babylon och skott tätt utanför från hörnet av straffområdet
10' Straffsituation när spelare i Babylon går omkull i kamp med Waseem men domaren gör wash out så ingen straff.
13' Babylon får straffspark när Hadi tar med handen i vårt straffområde, eller rättare sagt blockerar ett skott så att bollen tar på armbågen. Dessutom varning på Hadi.
14' Straffmiss av nr 12 i Babylon, skottet går högt över ribban
18' Distansskott från 35 meter av Babylon och bollen är på väg in i bortre krysset men Jocke lyckas få händerna på bollen och styr ut den till höger utanför straffområdet, skickligt där!
19' 0-1 Babylon genom nr 12 Abozar Shirzai
21' 1-1 Oden genom Oscar på frisparksretur (assist Dalibor)
22' Farligt läge på högerkanten då nr 12 tar sig förbi Waseem och försöker lägga in bollen vid främre stolpen men Jocke är med på noterna och räddar till hörna
32' Hadi chansar på halvvolley från 25 meter men bollen går högt över
34' Bollvinst av Morat som spelar ut till Sinan som slår ett mycket bra inlägg mot bortre där Bryan kommer störtande men backen hinner nicka bort till hörna
41' Distansskott av Waseem som målvakten räddar
42' Frispark av Babylon där spelaren försöker skruva bollen över muren men Jocke står rätt och räddar enkelt
----------

Vi brukar vara starkare i andra halvlek då vi dessutom bytte in Leo för att få lite högre fart i anfallsspelet. Men Babylon läste sönder oss idag och plockade ganska enkelt bort våra anfallsförsök.
De enda lägen som uppstod var på fasta situationer, ett par frisparkar som vi brände samt några hörnor där Babylon var först på bollen.
Å andra sidan skapade Babylon i princip ingenting framåt och vårt försvar hade bra koll på kontringarna.
Det var ganska hafsigt spel och trötta spelare i båda lagen så i slutändan var det mest rättvist att vi delade poängen ikväll.
2:a halvlek
5' Dalibor har bra frisparksläge men skottet går över målet
6' Karwan och Hadi samarbetar bra och vinner bollen på Babylons planhalva, därefter passning till Morat som försöker skruva in bollen i bortre krysset men den går över målet
9' Fin djupledsboll av Babylon som Jocke går ut på, farlig studs men Jocke lyckas nicka bort bollen dock till motståndare som har tomt mål men lägger skottet utanför mål!
14' Gult kort på nr 3 i Babylon för stämpling
15' Dennis tar denna frispark, hårt men tyvärr utanför vänstra stolpen
33' Gult kort på Marco för farlig glidtackling, skulle vilja säga att färgen var orange
36' Mycket bra inlägg för Babylon med inlägg från vänsterkanten mot bortre där nr 12 är solo men han lyckas på något sätt nicka utanför
37' Kort hörna av Babylon och på nytt ett skottförsök mot bortre krysset men bollen stryker tätt utanför
45' Gult kort på Ranny för farlig tackling

Vi är förstås besvikna efter poängtappet, speciellt eftersom Hallstahammar vann den svåra bortamatchen mot Zmajevi med 4-2 och nu är bara en poäng efter oss.
Men vår prestation var inte bra idag, även om Babylon är ett skickligt lag som manövrerade ut oss rent taktiskt.
Det gäller bara nu att snabbt studsa tillbaka för redan på lördag är nästa match då vi möter Skultuna på bortaplan!
Fruktkorgarna för bästa insatser i Oden gick till Hadi och Oscar som båda stack ut med uppoffrande försvarsspel och Oscar dessutom gjorde det viktiga 1-1 målet!

34' Dennis lägger hörnan perfekt till Dalibor som hoppar högt men tyvärr nickar utanför främre stolpen i ytterst bra läge!